Jouw eigen boom

Het Vrijheidsbos is een plek om stil te taan

Het Vrijheidsbos heeft een individuele herdenkingsfunctie, doordat iedereen die zich verbonden voelt met Geesteren, er een eigen gedenkboom kan kopen en planten. Voor welke reden men een boom wil planten, is aan de mensen zelf. Dit  kan zijn om iets te vieren, om te gedenken of om de natuur te helpen.

Elke boom heeft zo zijn eigen symboliek. De symboliek van een boom kan van betekenis zijn voor uw boomkeuze. Daarom vindt u hier een overzicht van de boomsoorten waaruit u kunt kiezen, met voor elke boomsoort de bijbehorende symboliek.

Bijzonder is dat er in het Vrijheidsbos Geesteren ook de mogelijkheid is tot het uitstrooien van as bij of onder de eigen boom. Het Vrijheidsbos is en blijft zoveel mogelijk bos, dus naturel van aard. Flora en fauna hebben voorrang.

Ondertussen hebben er al meerdere plantdagen plaatsgevonden. Voor iedereen is het mogelijk om een gedenkboom te kopen. De volgende twee plantmomenten zullen op zaterdag 23 en zaterdag 30 november 2024 plaatsvinden. Wilt u hierover alvast informatie opvragen, neem dan gerust contact met ons op. Kijk hiervoor op de contactpagina.

Wilt u een gedenkboom aanschaffen en planten, dan kunt u het invulformulier hieronder invullen. De prijs van een gedenkboom bedraagt € 980,00. Deze prijs geldt tot en met de eerstvolgende plantdag. Vanaf 1 januari 2024 wordt deze prijs indien nodig twee keer per jaar geïndexeerd. De eventueel aangepaste prijs wordt vroegtijdig bekendgemaakt. Bij deze totaalprijs zit "alles" inbegrepen: klik voor de algemene voorwaarden van het aanschaffen van een gedenkboom in het Vrijheidsbos hier.


Een eigen bordje

U kunt bij de boom een roestvrijstaal bord van 225 x 85 mm plaatsen, waarop een tekst naar keuze kan worden gegraveerd, bijvoorbeeld een (familie)naam, datum of een korte persoonlijke test. De tekst dient uit maximaal 2 regels van hetzelfde lettertype te bestaan, met op elke regel maximaal 28 karakters, waarbij een spatie ook een karakter is.

Het plaatsen van een roestvrijstalen bord is ook nog mogelijk nadat de gedenkboom is geplant. Uiteraard is een bordje plaatsen niet verplicht. Een bordje qua formaat ziet er uit zoals op onderstaande foto.

 


Invulformulier

Wilt u een gedenkboom in het Vrijheidsbos aanschaffen, dan verzoeken wij u vriendelijk om onderstaand formulier in te vullen. Wij zullen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u opnemen. De algemene voorwaarden voor de aanschaf van een gedenkboom vindt u hier. Indien u as van uw dierbare wenst uit te strooien, geef dit dan aan in de opmerkingen. 

Tevens kunt u de tekst voor een eventueel bordje bij uw gedenkboom alvast doorgeven in de opmerkingen. Dit is echter niet verplicht, en kan uiteraard ook later nog worden gedaan.

Verzend u uw aanvraag liever per post of e-mail, klik dan hier om het invulformulier in PDF-formaat te downloaden.